2η αγωνιστική Β ομίλου – Ακαδημία Πλάτωνα

Τη Κυριακή 21/12 και ώρα 13:00, η ομάδα Balatesta και η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα σας καλεί στην 2η Αγωνιστική του Β” ομίλου του Antifa League Athens που θα λάβει χώρα στο μπασκετάκι στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα (https://www.google.gr/maps/dir//37.9941,23.7060439/@37.9946308,23…). Παράλληλα θα έχει συλλογική κουζίνα (φέρτε και κανένα φαί!) και μουσική! Ελάτε να γνωριστούμε, να παίξουμε και να φάμε μαζί!

Πρόσβαση: Λεωφορείο 051 (ξεκινάει από δρόμο δίπλα στην πλ.Ομονοίας, σε κάθετη της Αγ.Κων/νου ή αλλιώς από Μετρό Μεταξουργείο) και κατεβαίνουμε στάση Κρατύλου (είσοδος στο πάρκο από Μοναστηρίου)

2bΟι αγώνες:

Μερ. Αμπαλάγιεφ – Άγρια Δύση
Zapateros Utd. – Ανασφαλίτες
Abelogarden – Apatride City
Νεκρόνια – Πειρατές
repo: Balatesta

 

 

 

 

Κείμενο Balatesta – 2η Αγωνιστική Β” Ομίλου: Ακαδημία Πλάτωνος

Ζώντας τα τελευταία 5 χρόνια σε μια περίοδο όξυνσης του κοινωνικού πολέμου που παίρνει διάφορες μορφές, αντεπιτιθόμαστε και κλωτσάμε αντιφασιστικά στις γειτονιές της Αθήνας.

Γυρνάμε την πλάτη στις φασιστικές, χουλιγκάνικες συμμορίες που, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μεγαλο-καπιταλιστών, λεηλατούν αυτοδιαχειριζόμενους κατειλημμένους χώρους, όπως η Στρούγκα, και τραμπουκίζουν πολίτες που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον γι” αυτούς και την επόμενη γενιά. Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα με το μέρος του αγωνιζόμενου κομματιού της κοινωνίας, της οποίας αποτελούμε μέρος, και δείχνουμε ότι αθλητισμός και ειδικότερα ποδόσφαιρο δεν είναι τα στημένα παιχνίδια, η ντόπα και το συμφέρον των ιδιοκτητών και της κλίκας τους, αλλά άθληση, ψυχαγωγία και δημιουργία συντροφικών σχέσεων.

Γυρνάμε την πλάτη στον επαγγελματικό αθλητισμό και ό,τι αυτός συνεπάγεται και στηρίζουμε ερασιτεχνικές – αυτοοργανωμένες ομάδες, με πολιτικό λόγο και δράση, όπως η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας, ο Ελευθεριακός Π.Σ. Βόλου, η Αυτόνομη Π.Ο. και ο Αστέρας Εξαρχείων.

Μαχόμαστε παράλληλα και μαζί με τους Radical Fans United (RFU), για μια κερκίδα με αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, με πολιτικό λόγο και χωρίς πειθήνια όργανα των απατεώνων προέδρων της εκάστοτε ομάδας/εταιρίας.

Συνεχίζουμε να μετέχουμε στο αντιφασιστικό πρωτάθλημα γειτονιών για όλους τους λόγους που ξεκινήσαμε να συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα από την πρώτη του στιγμή. Για να δείξουμε ότι ο αθλητισμός γενικότερα και το ποδόσφαιρο ειδικότερα, δεν είναι το όπιο του λαού, όπως προσπαθούν να μας πείσουν με τις πράξεις τους αυτοί που διαχειρίζονται τον επαγγελματικό αθλητισμό. Ποδόσφαιρο είναι ο τρόπος να διασκεδάσουμε, να ασκήσουμε το σώμα μας, να ανακαταλάβουμε τους δημόσιους χώρους δίνοντας τους ζωή και νόημα μακριά από την εμπορευματοποίηση και την εκμετάλλευση τους για το κέρδος. Ποδόσφαιρο και αθλητισμός είναι η δημιουργία φιλικών και συντροφικών σχέσεων μεταξύ των παιχτών και όχι η εξόντωση του αντιπάλου. Antifa League είναι η ζύμωση μεταξύ αθλητικού και κοινωνικού γίγνεσθαι. Με αφορμή την μπάλα, συναντιόμαστε, γνωριζόμαστε, παίζουμε, τρώμε μαζί και προωθούμε τον αντιφασιστικό λόγο σε κάθε γειτονιά της Αθήνας που δίνουμε το παρών και αποδεικνύουμε ότι αθλητισμός και πολιτικός λόγος έχουν άμεση σχέση.

Η ομάδα Βalatesta αποτελείται από άτομα που έχουν συμμετάσχει στις προηγούμενες διοργανώσεις του εγχειρήματος και γνωρίστηκαν μέσα από αυτήν τη διοργάνωση, αποφάσισε να κάνει την αγωνιστική της στην Ακαδημία Πλάτωνος, σε μια περιοχή που δεν έχει ξαναγίνει Αntifa League, για να διαδώσει το λόγο και τις αρχές του εγχειρήματος.

Μπάλα για φιλάθλους

Δημόσιοι χώροι για όλους

antifaleague.espivblogs.net