Ανασκόπηση 1ης Αγωνιστικής Β’ Ομίλου Χαϊδάρι (Zapateros Utd) 30/11/2014

Κατάληψη Παπουτσάδικο - LOGO ZAPATEROS UTD

002-ZapaterosUTD-AntifaLeague-ΠαλατάκιZaperos ΧαϊδάριΑ

 

Η πρώτη αγωνιστική του β΄ ομίλου έγινε στις 30/11 στο παλατάκι του Χαϊδαρίου με διοργανωτές τους Zapateros United, χωρίς βροχή ευτυχώς αλλά με καιρό που δεν ενέπνεε βόλτες κτλ και έτσι δεν η περιοχή δεν είχε πολλούς περαστικούς ενώ και για εμάς οι μέρες εκείνες ήταν ιδιαίτερες και είχαμε όλοι αυξημένα καθήκοντα. Εμείς παίξαμε τις μουσικές μας πάντως, παίξαμε τα παιχνίδια μας (τα καθιερωμένα «μήλα», και μουσικές καρέκλες), φάγαμε από τη συλλογική μας κουζίνα, μοιράσαμε όσα κείμενα μπορούσαμε, και βέβαια παίξαμε και την μπάλα μας…

Zaperos ΧαϊδάριBZaperos ΧαϊδάριΚZaperos ΧαϊδάριΖ

 

Balatesta – Apatride City 10-9 :
(Μπαλατέσταραν τις χολές μας)
Το ματς «γκραν γκινιόλ» που άνοιξε την αγωνιστική, ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τη φετινή διοργάνωση και έφερε αντιμέτωπες από τη μία την εμπειρία και την επιμονή της ομάδας Balatesta (με πρόσωπα που έχουν την ιστορία τους στο θεσμό) και από την άλλη τον ενθουσιασμό του ταλαντούχου πρωτάρη της Apatride City (ομάδα από το γειτονικό Αιγάλεω, πρώτη της χρονιά στο Αντίφα λιγκ).

Zaperos ΧαϊδάριΔ

Προφίλ του αγώνα׃
Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι θα βλέπαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και πολλά γκολ. Η ομάδα Balatesta είχε σαν αιχμή την αριστερή της πλευρά, ενώ εκμεταλλευόταν τις αντεπιθέσεις και το ύψος της. Οι Αιγαλιώτες σαν έτοιμοι από καιρό, σαν θαρραλέοι, προσπάθησαν από την αρχή να παίξουν με την μπάλα κάτω και κάθετα παίρνοντας πρωτοβουλίες, δημιουργώντας φάσεις κάνοντας όμως και λάθη. Έτσι, ενώ μέχρι το 8΄ είχαν καταφέρει να προηγούνται με 2-4, έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους. Τα λάθη τους, εκμεταλλεύτηκε με αντεπιθέσεις κυρίως η ομάδα Balatesta , ανατρέποντας τελείως το σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (5-4)
Για το β΄ ημίχρονο, η Apatride City μπήκε φρέσκια (είχε άλλωστε εφαρμόσει και ένα κάποιο rotation), ισοφάρισε και μέχρι το 5΄ ξαναπήρε προβάδισμα με 2 γκολ (5-7). Οι παίχτες της Balatesta είχαν πια καταλάβει ότι οι Αιγαλιώτες δεν αστειεύονται. Διάβασαν ψύχραιμα το παιχνίδι, πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και εξακολουθώντας να παίζουν άψογα στον αιφνιδιασμό έφτασαν στο 9-8 στο 10΄. Η Apatride City παρά το rotation, έμεινε πρώτη από δυνάμεις, ενώ προς το τέλος έπαιζε πιο ανορθόδοξα, κυρίως με προσωπικές ενέργειες χωρίς να αλλάζει πάσες και να έχει κάποιο σχέδιο. Παρόλα αυτά ισοφάρισε στο 14΄ και κάπου εκεί φάνηκε ότι θα έκλεινε και το σκορ. Η ομάδα Balatesta όμως σαν έμπειρο αρπακτικό, δεν θα άφηνε αυτό το τρίποντο να της ξεφύγει έτσι εύκολα, εκμεταλλεύτηκε τα κενά των Αιγαλιωτών και χαρίζοντας μας ένα επικό φινάλε, έκανε το 10-9 στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

highlights׃
Οι ωραιότατες φανέλες-εμφανίσεις των Balatesta, που αφίχθησαν με το που τέλειωσε το ματς, τα πονηρά κόλπα με την μπάλα του επιθετικογενή Μήτσου της Apatride City και τα πονηρά χαμόγελα των παιχτών από τις «γειτονικές» ομάδες για την ήττα των Αιγαλιωτών, γιατί όπως χαρακτηριστικά λέγανε μεταξύ τους׃ και να χάσουμε, δεν θα ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε .

Άγρια Δύση – Ανασφαλίτες ׃ 6-6 (τα εξάσφαιρα μίλησαν…)
Άλλο ένα ματς γκραν γκινιόλ ή καλύτερα σπαγγέτι γουέστερν, από δύο ομάδες που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη διοργάνωση και μας απέδειξαν ότι καλά θα κάνουμε να προσθέσουμε και τις δικές τους γειτονιές στον αντιφασιστικό ποδοσφαιρικό χάρτη. Η Άγρια Δύση μας έρχεται από την Ελευσίνα και οι Ανασφαλίτες από τον Κολωνό.

Zaperos ΧαϊδάριΣΤ

Προφίλ του αγώνα׃
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη ήταν το σκηνικό των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών. Και οι δύο ομάδες ήταν επιφυλακτικές με την Άγρια Δύση όμως να είναι πιο …αγριεμένη στις στημένες φάσεις βάζοντας έτσι ένα γκολ, και τους Ανασφαλίτες να είναι πιο …ανασφαλείς, βάζοντας ένα αυτογκόλ (2-0 στο 8΄). Το ματς από εκεί και έπειτα ισορρόπησε, οι Ανασφαλίτες άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματα τους, μείωσαν το σκορ και έδειχναν να ανεβαίνουν. Η Άγρια Δύση αντίθετα, αν και αύξησε πάλι την διαφορά προς το τέλος του ημιχρόνου (3-1 στο 14΄,)εμφάνιζε σημάδια κόπωσης και έλλειψης εναλλακτικών λύσεων.
Στο β΄ ημίχρονο λοιπόν, οι Ανασφαλίτες μπήκαν πιο δυνατά, παρόλο που η Άγρια Δύση συνέχιζε να σκοράρει με σχετική ευκολία (4-1 στο 6΄ και 5-2 στο 7΄). Οι Ανασφαλίτες πίεζαν όλο και πιο πολύ, κέρδισαν μονομαχίες και χώρο, κλείνοντας την Α.Δ. στην περιοχή της. Μέχρι το 11΄ την είχαν ισοφαρίσει (5-5). Η Άγρια Δύση σκαρώνει ένα τελευταίο κόλπο για να κλέψει το ματς και με ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, κάνει το σκορ 6-5 στο 14΄. Η ομάδα από τον Κολωνό όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με το 6-6 στο 15΄ σφράγισε την ισοπαλία στο πλέον αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής.

highlights׃
Η επιθετική γραμμή της Άγριας Δύσης( Έβαλαν …το ποδαράκι τους και οι διοργανωτές Zapatero United με τους δανεισμούς της τελευταίας στιγμής),
Η ισοφάριση των Ανασφαλιτών, που ανακούφισε τους παίχτες των «γειτονικών» ομάδων που λέγαμε πριν, συν τους Αιγαλιώτες μετά την ήττα τους, γιατί όπως χαρακτηριστικά λέγανε μεταξύ τους χωρίς να έχουν καταλάβει ότι τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι׃ εξακολουθεί να μην έχει κάνει νίκη «δυτικός».

Μεραρχία Αμπαλάγιεφ – Πειρατές ׃ 2-6
(Έϊ πειρατή, το τόπι μου!)
Η εξ Αιγάλεω ορμώμενη Μεραρχία Αμπαλάγιεφ που έχασε το τόπι της και οι Πειρατές από το Γαλάτσι που της το πήραν, έκλεισαν την τριάδα των αγώνων για την πρώτη αγωνιστική του β΄ ομίλου. Δεν θα είμαστε αυστηροί από την πρώτη αγωνιστική, αλλά κάποιες ομάδες «θέλουν δουλίτσα».Και αυτό ισχύει και για τους νικητές, ας μην επαναπαύονται. Με άλλα λόγια: Μεραρχία Αμπαλάγιεφ, επίθεση! τι σου ζητάμε πια; Πειρατές, προσοχή στα βαθειά!

Zaperos ΧαϊδάριΕ

Προφίλ του αγώνα׃
Οι Πειρατές μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και χωρίς να φαίνεται να τους έχει επηρεάσει το άγχος της πρεμιέρας. Είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και επικράτησαν σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Η Μεραρχία Αμπαλάγιεφ δεν μπορούσε βρει αντίδοτο για το passing game των Πειρατών και δεν μπορούσε να φτάσει την μπάλα σε απόσταση βολής από την εστία τους. Αποτέλεσμα για την Μεραρχία ήταν να βρίσκεται συνεχώς στην άμυνα, στην οποία συμμετείχε και η νικήτρια των μουσικών καρεκλών σε ρόλο λίμπερο.Ούτε η δική της πολύτιμη βοήθεια δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει τις πειρατικές επιθέσεις. Η υπεροχή τους για το ά ημίχρονο ήταν καθολική.(0-5)
Στο β΄ ημίχρονο, και ενώ οι Πειρατές άρχισαν να ρίχνουν το τέμπο, η Μεραρχία ανασυντάχθηκε, και εξαπέλυσε αντεπίθεση διαρκείας με σκοπό να ανακαταλάβει ένα μέρος των χαμένων γκολ. Δεν άργησε η νέα τακτική να αποδώσει καρπούς και οι παίχτες της με ανεβασμένο πλέον και το ηθικό , άρχισαν να «βρίσκονται». Προσπέρασαν το γκολ που δέχτηκαν στο 5΄ με έναν θαυμάσιο ελιγμό και παρόλο που ήταν και άτυχοι, καθώς είχαν και δοκάρι ενδιάμεσα, σκόραραν στο 8΄και το 10΄ διαμορφώνοντας το τελικό 2-6 και σώζοντας ένα μεγάλο μέρος των εντυπώσεων.

highlights׃
Το ομαδικό παιχνίδι των Πειρατών και η συνολική απόδοση στο α΄ ημίχρονο.
Η μαχητικότητα της Μεραρχίας Αμπαλάγιεφ, που δεν κούνησε λευκή σημαία αλλά το διασκέδασε μέχρι το τέλος και είναι πολύ αντίφα λιφκ σαν λογική.

Φιλικό, εκτός πρωταθλήματος
Zapateros United – Νεκρόνια: 3-3 (ήταν δικαιολογημένοι)
Τα Νεκρόνια είχαν έρθει έτοιμα και προπονημένα για την επίσημη πρεμιέρα τους στο Αντίφα Λιγκ κόντρα στους Αμπελογκάρντεν. Δυστυχώς η αναμέτρηση αυτή αναβλήθηκε αλλά καθώς θα γινόταν ένα φιλικό στο τέλος έτσι και αλλιώς, το να γίνει ανάμεσα στους διοργανωτές και τα Νεκρόνια ήταν η καλύτερη λύση για όλους. Τα Νεκρόνια με την πολύ ωραία τους φανέλα-εμφάνιση ήταν σε καλύτερη κατάσταση προφανώς, αλλά και οι Zapateros αν και είχαν σύνθεση ανάγκης και ήταν απροετοίμαστοι, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία κρατώντας κρυμμένους και κάποιους άσσους φυσικά για τα επίσημα ματς.

Zaperos ΧαϊδάριΗ

highlights׃
Οι αυτοματισμοί των Χαϊδαριωτών που ήταν σαν να είναι δουλεμένοι σε βραδινή προπόνηση με μπύρα. Βέβαια ήταν φιλικό…
Η όρεξη και η διάθεση που έδειξαν τα Νεκρόνια. Hasta la vista, λοιπόν.
Zaperos ΧαϊδάριΓZaperos ΧαϊδάριΙΚείμενα που μοιράστηκαν:

001-ΝΟΕ2014-Παρουσίαση-Zapateros-Utd-2014-2015.pdf

002-ΝΟΕ2014-Zapateros-Utd-Αγωνιστική-Χαϊδάρι.pdf